Week van de Mediation 2018: Samen werken aan oplossingen

Van 15 tot en met 19 oktober aanstaande organiseert de NMv de tweede editie van de Week van de Mediation met als thema Samen werken aan oplossingen. Dit keer in het najaar, omdat meerdere landen in dezelfde periode een mediationweek organiseren. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken en mediation zowel nationaal als internationaal op de kaart zetten. 

Hoe pakken we de Week van de Mediation dit jaar aan?

We zien de week van de mediation als hét moment voor free publicity. Samen met campagne­bureau BKB hebben we de successen en verbeterpunten van vorig jaar gefilterd en de doelstellingen voor de Week van de Mediation 2018 bepaald:


 • Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland weet hebben van mediation en waar mediation voor kan zorgen.
 • Usual suspects zoals de politie, rechtbanken, HR-professionals, bedrijfsartsen en huisartsen besteden aandacht aan het onderwerp.
 • Pers interesseren voor het onderwerp. Hierbij zal de focus met name liggen op lokale pers en vakbladen.
 • Let op: het mag niet om acquisitie draaien. Dit mag natuurlijk onze achterliggende gedachte zijn, maar dat mag niet worden uitgedragen. Pers en publiek prikken hier zo doorheen.


Mogelijke ambassadeurs

We gaan proberen om externe ambassadeurs te enthousiasmeren. Zodat die plaats kunnen nemen bij een talkshow of het grotere verhaal van mediation kunnen vertellen.


Een boodschap, een verhaal

Om de herkenbaarheid van de Week van de Mediation te vergroten willen we dat iedereen die meedoet dezelfde boodschap en hetzelfde verhaal gebruikt. Daarom maken we een PR-toolkit met alle basisbenodigdheden om zelf over de Week van de Mediation te communiceren. Van logo’s tot cijfers en van praktijkverhalen tot persberichten. De toolkit zal worden toegestuurd voorafgaand aan de Week van de Mediation.


Doe mee!

Samen zorgen we ervoor dat de Week van de Mediation een succes wordt. Doe dus mee!

Bedenk alvast een activiteit vanuit uw eigen kantoor, organisatie, samen met collega’s, in uw eigen gemeente of waar dan ook. Denk aan workshops, netwerkbijeenkomsten, publiceren van artikelen, blogs, vlogs, landelijke en lokale persaandacht organiseren, uitwisseling met andere beroepsorganisaties, pop-up mediationwinkels, lezingen, en ga zo maar door. Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat om de promotie van mediation.


Uw ideeën kunt u sturen naar info@mediatorsvereniging.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over de Week van de Mediation, neem dan contact op met Eline van Tijn (bestuurslid) via info@mediatorsvereniging.nl. Of bel naar het secretariaat van de NMv op het nummer 010 2012350.

NMv-event op 17 oktober 2018: zorg dat u erbij bent!

Thema: Samen werken aan oplossingen

Op woensdag 17 oktober 2018 organiseert de NMv weer een mooi event als onderdeel van de landelijke Week van de Mediation. Leden van de NMv, introducees en verwijzers zijn van harte welkom!

Programma

Het programma start om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) met een plenaire opening en keynotes van Dirk Duijzer (directeur Coöperatie, Bestuur en Duurzaamheid bij Rabobank Nederland) en van Coskun Çörüz (directeur Centrum voor Internationale Kinderontvoering en voormalig CDA-Tweede Kamerlid).


In de middag heeft u de keuze uit twee interessante workshops:

 • Oplossingsgericht (samen)werken in mediation, door Fredrike Bannink
 • Multimethodisch mediaten, door Martin Brink


Daarna kunt u deelnemen aan een van de dialoogtafels, waaronder:

 • Samenwerking in echtscheiding: moeten of meerwaarde?
 • Mediation bij Corporate Conflicts
 • De psycholoog als mediator versus psychologische kennis in de mediation
 • Wij lossen het intern wel op!
 • Het nieuwe MfN-profiel voor de familiemediator
 • Samenwerking gezocht (verdeeld in de regio’s Noord, Midden en Zuid)
 • Samenwerken bijzonder curatoren en mediators.


De dialoogtafels worden geleid door ervaren en ter zake kundige hosts uit ons werkveld.

Tussendoor is er tijd voor het ontmoeten van collega’s onder het genot van heerlijke hapjes, een gezellige lunch en ter afsluiting, om 17.00 uur, een sfeervolle borrel.


Locatie

Het NMv-event wordt gehouden in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.


Opleidingspunten

PE-punten voor het MfN-register worden aangevraagd.


Deelnamekosten

NMv-leden betalen € 85 exclusief btw voor deel­name. Wilt u een verwijzer als introducé mee­nemen, dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Collega-mediators die nog niet lid zijn van de NMv zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij kunnen zich als introducé aanmelden en betalen net als de NMv-leden € 85 exclusief btw.


Inschrijven

Inschrijven kan via onze website: www.mediatorsvereniging.nl. Hiervoor gaat u in agenda op de homepage naar het NMv-event ‘Samen Werken aan Oplossingen’.


Meer informatie

Uitgebreide informatie en verdere invulling van het programma volgen na de zomer. Houd de website www.mediatorsvereniging.nl in de gaten. Voor vragen kunt u contact opnemen met het NMv-secretariaat via info@mediatorsvereniging.nl.