Ook jij kan ongevallen verminderen met minimaal 25%!

creëer bewustzijn bij medewerkers en
leer van gemaakte fouten.

Het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving klinkt eenvoudiger dan het is. Want waar mensen werken, worden nou eenmaal fouten gemaakt. Volledig voorkomen is dus bijna onmogelijk. Maar als organisatie kun je het aantal fouten, die uiteindelijk tot een ongeval kunnen leiden, wel aanzienlijk terugdringen. Hoe? Door het bewustzijn in de hele organisatie, op het gebied van kwaliteit en veiligheid, te vergroten.

Veel organisaties leren onvoldoende van gemaakte fouten en hebben hierdoor onvoldoende grip op de veiligheid en kwaliteit binnen hun organisatie. Door de oorzaak van de fout te achterhalen, kun je dezelfde fout in de toekomst voorkomen. Helaas kiezen veel organisaties nu nog voor de ‘makkelijke en snelle’ manier: ze gaan direct over tot actie en lossen de fout op door een spreekwoordelijke pleister te plakken. Het onderzoek naar de oorzaak wordt hierbij vaak door de waan van de dag vergeten. Het probleem is tenslotte toch opgelost? Klopt! Maar voor hoe lang? En dan hebben we het nog niet over het financiële kostenplaatje gehad.


Slimme technologieën bieden uitkomst
Eigenlijk maken organisaties gewoonweg te weinig tijd vrij voor incident management en hebben ze te weinig inzicht en overzicht. Slimme technologieën kunnen hier een bijdrage aan leveren. Door de meldingsbereidheid bij medewerkers te vergroten, creëer je inzicht, overzicht en bewustzijn. En deze gegevens stellen jou en jouw collega’s in staat om verbeteracties uit te zetten zodat fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk het verhaal van Libbey, de op een na grootste tafelglasfabrikant ter wereld.


Continu verbeteren
Door voortdurend te leren van gemaakte fouten en jezelf de vraag te stellen waarom iets fout gaat, creëer je een continu verbeterende organisatie. En dat is een cruciaal onderdeel voor een gezonde organisatie. Hiermee zorg je namelijk voor een ijzersterk fundament. En dat is de basis voor het creëren van een GO-organisatie. Benieuwd wat een GO-organisatie inhoudt en waar voor jou kansen liggen? Bezoek dan op donderdag 29 november 2018 de sessie van René de Jong (Infoland) tijdens het HSE jaarcongres.