Douane en
Trade Compliance

Special 2018

advertorial

gateway

Met Gateway voorbereid op een “harde” Brexit

gateway biedt een zeer efficiënte oplossing voor import en export tussen de uk en de eu na de brexit

Het Gateway systeem wordt al zeer succesvol toegepast door verschillende Douane expediteurs waarbij koppelingen, met de ERP systemen van importeurs / exporteurs, ervoor zorgen dat de aangesloten klanten al hun zending informatie actueel in het eigen systeem kunnen volgen.

Krachtige validatie aan de voorkant zorgt voor “schone” data in het systeem van de Douane expediteur waardoor de declarant zo min mogelijk vragen overhoudt.


In voorbereiding op de Brexit wordt het systeem nu uitgebreid met een netwerk van Douane expediteurs in de UK waarbij het Gateway systeem zorgt voor alle mogelijke afhandeling van Douane en keuringshandelingen in de UK.


Een douane-grens tussen de UK en de EU betekent straks niet alleen keuren, inklaren en uitklaren aan de EU kant maar dat aan de UK kant straks hetzelfde moet gebeuren in omgekeerde volgorde.


Een netwerk van partners in de EU en in de UK zorgt ervoor dat aan beide zijden aangiftes en keuringen vakkundig en met “schone data” kunnen worden afgehandeld en geeft de Douane expediteur die met het Gateway systeem werkt een enorme voorsprong.


De status van de aangifte in de EU en de UK wordt via de koppeling weer teruggegeven aan het systeem van de importeur / exporteur. Facturatie van diensten en rechten vindt volautomatisch plaats en facturen worden elektronisch uitgewisseld met de klant. Inkoop van externe diensten, Douane en keuringsfacturen worden automatisch gematcht met verwachte kosten.


Gateway is een totaal concept waarbij de partners ontzorgd worden in het “live” zetten van nieuwe klanten. Voor Douane expediteurs die dat wensen biedt Gateway een 24/7 monitoring aan die continuïteit garandeert.


De Douane expediteur is met het Gateway systeem in staat om alles wat maar nodig is voor grens passerende goederen met een maximaal mogelijke automatiseringsgraad af te handelen.

Tel. 010-8208199 |mera@gateway.nl|Gateway.nl