11 oktober 2018 | wtc rotterdam

programma

Trade Compliance
Congres 2018

Programma

donderdag 11 oktober 2018

09.30

Ontvangst met koffie & thee

10.00

Welkomstwoord en opening door de dagvoorzitter

10:15

Draagvlak voor compliance

Compliance gaat ook over cultuur, awareness en houding. Anders gezegd, compliance is van en voor iedereen. Ondernemingen die regels schenden, lopen een steeds groter risico op hoge boetes. Ook personeelsleden lopen persoonlijk risico om een boete of zelfs een gevangenisstraf te krijgen. Maar de naleving van de vele regels wordt bemoeilijkt door de omvang, complexiteit en regelmatige wijzigingen. Hoe vind je een goede balans tussen compliance en commercie? Deze expert geeft je tools en praktische tips om het draagvlak voor compliance binnen de organisatie te vergroten.

11:05

Koffie- & theepauze

11:40

Themasessies ronde 1

1.1. Blockchain in eCommerce – de oplossing van MAERSK en IBM

1.2. The ROI of automating export control compliance 

1.3. Export control classificatie; de valkuilen

1.4. AVG

12:30

Lunch

13:30

Themasessies ronde 2

2.1. Het belang van Intrastat en relevante ontwikkelingen

2.2. De veranderende inhoud van “compliance” in internationale handel. Een blik naar de toekomst.

2.3. Sanctiewetgeving; wat is nu nog wel mogelijk?

2.4. Dilemma workshop Trade Compliance

14:25

Themasessies ronde 3

3.1. Lean, hoe kan een (douane)proces profiteren van de manier waarop Toyota auto’s maakt?

3.2. Certificering van uw bedrijfsactiviteiten

Tijdens deze ronde kunt u ook een keuze maken uit een van de sessies van ronde 3 van het Douanecongres

15:15

Koffie- & theepauze

15:45

Compliance debat

Iedereen heeft het over compliance. Maar verstaan we er ook hetzelfde onder en wat willen we er aan doen? En wat moeten we er voor laten? Is compliance nog wel een keuze of is het een keiharde eis geworden? In dit debat komen experts die dagelijks te maken hebben met compliance aan het woord en kunnen alle deelnemers van zich laten horen.

16:45

Afsluiting van de dag

Verandering van tijdperk: veel spannender en uitdagender kan ons leven niet worden “It’s not about collecting the dots, but it’s all about connecting the dots”. Het inspiriment van Ruud Veltenaar is veel meer dan een “wake-up call”. Het is een vergezicht naar een spannende en opwindende toekomst, met toenemende geopolitieke spanningen en druk op handelsverdragen. Trumpism, Brexit en grote uitdagingen binnen de EU kunnen alleen opgelost worden met een andere manier van denken en samenwerken. In een inspirerende sessie geeft Ruud een expeditie naar de toekomst en verschaft hij een duidelijk raamwerk en plan hoe we samen de wereld kunnen creëren waarnaar we allemaal verlangen. Aan de hand van het ‘Kompas van de mensheid in de 21e eeuw’ biedt Ruud pragmatische handvatten en inspiratie om morgen in actie te komen. Voor ons zelf, voor onze kinderen en andere dierbaren en vooral ook voor de toekomstige generaties.

17:15

Netwerkborrel